Ciorba acra de fasole verde
PrinteazaCiorba acra de fasole verde din: fasole boabe, fasole verde patai, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, rosii in bulion, bulion, bors, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 300 g fasole boabe
- 200 g fasole verde păstăi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o bucată ţelină
- o rădăcină păstârnac
- 3 roşii în bulion
- o lingură bulion
- 500 ml borş
- sare
- verdeaţă după gust
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, fasolea boabe se-pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă proaspătă, de trei ori.
Se lasă pe foc până este pe jumătate fiartă şi apoi se adaugă toate rădăcinoasele tăiate mărunt. Se pune şi ceapa.
Când fasolea a fiert, se adaugă roşiile şi bulionul, se lasă să dea un clocot şi apoi se pune fasolea păstăi.
Se lasă şi fasolea la fiert, se toarnă borşul clocotit separat, se mai lasă un clocot si se trage de pe foc. Se potriveşte de sare şi se aduce la masă cu verdeaţă, după gust.
Pofta buna!