Ciorba acrisoara cu ou
PrinteazaCiorba acrisoara cu ou din: ulei, faina, zeama de castarveti, concentrat de legume, ceapa, oua, tarhon, foaie de dafin, piper si sare.
Ingrediente:
- 50 ml ulei
- 2 linguri faina
- zeama de la un borcan de castraveti
- 1 lingura concentrat de legume
- 1 ceapa
- 4-8 oua
- tarhon
- 1 foaie de dafin
- piper macinat
- sare
Mod de preparare Ciorba acrisoara cu ou:
Cureţi ceapa şi o laşi întreagă. Faci un rântaş din făină şi ulei şi îl subţiezi cu aproximativ 1 litru de apă, apoi adaugi ceapa întreagă, concentratul de legume, foaia de dafin, sarea şi piperul.
Când dă în clocot baţi ouăle, câte două de persoană.
Adaugi zeama de castravete, pentru a acri ciorba, iei vasul de pe foc şi adaugi tarhonul tocat.
Ouăle trebuie să rămână întregi.
Când serveşti, macini piper alb direct pe farfurie, după care pul ciorba cu polonicul.
Pofta buna!
Vreau si eu o farfurie de ciorba 😛