Campari: Istoria Fascinantă, Secrete și Rețete: Ghidul Complet – Campari este un aperitiv italian emblematic, cunoscut pentru gustul său amar și culoarea roșie vibrantă. De-a lungul anilor, Campari a devenit un element esențial în cocktailurile clasice, dar și un simbol al rafinamentului și tradiției italiene. Cum a Apărut Campari Campari a fost creat de Gaspare […]
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
PrinteazaCiorba cu afumatura si zeama de varza din: varza costita afumata, ceapa, ulei, morcovi, patrunjel, cartofi, zeama de varza acra, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varza mare
- 500 g costita afumata
- 2 cepe
- 500 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 4 cartofi mari
- 500 ml zeama de varza acra
- 1 legatua marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciorba cu afumatura si zeama de varza: Tocaţi varza şi puneţi-o la fiert în 4 l apă, împreună cu morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleţe şi 1 linguriţă sare. Ceapa tocată mărunt căliţi-o în ulei, 2-3 minute, apoi puneţi costiţa tăiată fideluţă.
Prăjiţi-o 6-7 minute, după care puneţi-o în oala cu ciorbă. După 10 minute adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi.
Lăsaţi ciorba să fiarbă la foc mic încă 30 de minute şi la final puneţi zeama de varză fiartă separat şi verdeaţa tocată mărunt. Potriviţi de sare.
Pofta buna!
Campari: Istoria Fascinantă, Secrete și Rețete: Ghidul Complet
Sos Hollandaise – Rețeta Clasică pentru Un Gust Desăvârșit – un sos clasic franțuzesc, renumit pentru textura sa catifelată și gustul bogat. Este un sos de bază în bucătăria franceză și este adesea servit cu ouă Benedict, legume la abur, pește sau carne de pui. Prepararea sosului Hollandaise necesită puțină atenție și tehnică, dar rezultatul […]