Ciorba cu afumatura

Printeaza

Ciorba cu afumatura din: carne de porc, ceapa, cartofi, dovleac, tarhon, lamaie, ou, lapte, faina.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc afumată
  • 1 ceapă
  • 4-5 cartofi
  • 500 g dovleac
  • 2-3 linguri tarhon (poate fi tarhon în oţet)
  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri rase de făină

 

Mod de preparare Ciorba cu afumatura:

Dacă este nevoie, se desărează carnea afumată. Se taie felii şi se ţine în apă rece, cam 1 oră.

Se pune apoi la fiert în apă rece curată.

Când este aproape fiartă, se adaugă ceapa tocată fin, cartofii şi dovleacul plăcintar tăiat cubuleţe.

Când şi acestea sunt gata, se pune în ciorbă tarhonul tocat. Dacă se foloseşte tarhon conservat în oţet, atunci se adaugă şi oţetul aromatizat cu tarhon, 2-3 linguri, după gust.

Dacă nu avem astfel de oţet, se acreşte ciorba cu zeamă de lămâie.

Intr-un castron se freacă oul cu făină şi se adaugă treptat laptele rece, având grijă să nu apară cocoloaşe. Cu polonicul se ia din ciorba care fierbe şi se pune în castron.

Se amestecă, apoi se toarnă peste ciorbă şi se stinge focul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.