Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană din: carne de vitel, prosciutto, salvie, unt, ulei de masline, sare, piper, vin alb sec, supa de pui, suc de lamaie, faina. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel subțire (aproximativ 150g fiecare) 4 felii de șuncă prosciutto 12 frunze de salvie proaspătă 4 linguri de unt […]
Ciorba de afumaturi si pepene murat
PrinteazaCiorba de afumaturi si pepene murat din: carnati afumati de porc, carne de porc, pepene murat, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, boia, cimbru, sare, leustean.
Ingrediente:
- 2-3 cârnaţi afumaţi de porc
- 200 g carne de porc
- 1/2 pepene murat
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- boia
- cimbru
- sare
- leuştean sau pătrunjel, după gust
Mod de preparare:
Ciorba de afumaturi si pepene murat: Speli carnea, o opăreşti în apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare.
Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, tai mărunt ceapa, şi dai pe răzătoarea fină rădăcinoasele şi le adaugi în oala cu carne, după ce ai luat spuma.
Tai cârnaţii felii, îi rumeneşti puţin în ulei şi-i pui la fiert în oala cu carne. Potriveşti de gust cu boia, cimbru şi sare si laşi la fiert pe foc mic.
Tai pepenele, îl decojeşti, cureţi apoi miezul de sâmburi, îl tai cubuleţe şi-l pui la fiert în oala cu ciorbă când e aproape gata.
Mai laşi pe foc cât să dea în câteva clocote, apoi dai ciorba deoparte şi presari, după gust, verdeaţa tocată.
Pofta buna!
Saltimbocca alla Romana – O Delicatesă Italiană
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-afumaturi-si-pepene-murat html