Ciorba de varza alba cu sos romanesc din: ciolan, varza, ceapa, rosii, faina, untdelemn, smantana, sare, marar, cimbru. Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare Mod de […]
Ciorbă aită (cu usturoi)
PrinteazaCiorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana.
- 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui
- 2 linguri orez
- 1 ardei gras de la congelator sau 1 lingură pastă de ardei
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1/2 căpăţână usturoiului
- 1 gălbenuş
- 1 lingură făină
- tarhon
- sare
- piper
- ulei
- oţet
- smântână (facultativ)
Mod de preparare:
Cureţi şi speli aripioarele, le pui la fiert într-o oală cu 3-4 l de apă şi sare şi spumuieşti din când în când.
Cureţi legumele, tai apoi mărunt ceapa, cartofii şi 1 morcov, le adaugi în oală o dată cu orezul spălat şi scurs bine şi ardeiul decongelat pe jumătate şi tăiat fâşii.
Intre timp, morcovul rămas îl dai pe răzătoarea fină, îl căleşti puţin în ulei şi când legumele sunt pe jumătate fierte, îl adaugi în ciorbă.
După ce au fiert bine toate pui usturoiul pisat, sare, piper, tarhon şi oţet după gust, dai oala deoparte şi dregi ciorba cu gălbenuşul amestecat cu făina şi puţină zeamă. O serveşti cu multă smântână.
Ciorbă aită (cu usturoi)
Poftă bună!
poate iti place si:
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ciorba de cartofi cu sos romanesc din: cartofi, ceapa, faina, untdelemn, bors, zeama de castraveti, zeama de castraveti, boia, tarhon, leustean, patrunjel, sare, smantana. Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorbă aită
- ciorba aita de pui
- ciorba aita cu orez
- ciorba aita de porc
- ciorba aita de pui cu orez
- ciorba aita de pui ardeleneasca
- ciorba cu usturoi
- supa de usturoi ardeleneasca
Delicioasa este ciorba asta
Foarte buna ciorba cu usturoi
Este o ciorba delicioasa, eu asa fac ciorba cu usturoi:
Ingrediente:
10-12 catei de usturoi
4 cani de supa de pui
O ceapa taiata marunt
O legatura de patrunjel tocat
O jumatate de cana de branza rasa
O lingura de unt
1 ½ linguri de faina
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curata si taie cateii de usturoi marunt. Pune intr-o cratita untul la topit si adauga usturoiul si ceapa. Lasa-le pe foc pana observi ca au capatat o culoare usor aurie. Adauga faina si continua sa amesteci pe foc pentru inca 3-4 minute.
Adauga supa de pui treptat, amestecand in continuu, dupa care lasa totul pe foc sa fiarba.
Potriveste ciorba de sare si piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Dupa ce ai facut toate acestea, lasa ciorba sa fiarba pentru inca 25-30 de minute, la foc mic.
Cand este gata, serveste-o intr-un bol, nu inainte de a presara deasupra putina branza rasa.