Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
PrinteazaCiorbă albă de ciuperci Pleurotus
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 200 g smantana
- 2 linguri faina
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 2 galbenusuri
- 1 legatura frunze de leustean
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si dupa ce a fiert il treci prin razatoarea cu ochiuri mici. Cureti ciupercile, le tai faşii subtiri si le adaugi impreuna cu zarzavatul ras in zeama in care a fiert aceasta din urma.
Lasi totul 15 minute si in acest timp freci galbenusurile cu smantana, cu faina si cu usturoiul pisat. Iei oala de pe foc, torni treptat amestecul de smantana pregatit, pui lamaie taiata felii si presari leusteanul tocat.
Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
Poftă bună!