Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
PrinteazaCiorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
- 1 ciolan afumat
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2-3 bucheţele conopidă la congelator
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă
- 2 linguri tarhon uscat
- 1 ou
- sare
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp cureţi morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi cartofii, tai cubuleţe, iar conopida o laşi să se decongeleze.
După ce a fiert îl scoţi într-o farfurie, apoi în aceeaşi zeamă pui să fiarbă tăiate şi conopida decongelată. Desfaci carnea de pe ciolan, o adaugi în oală după ce au fiert legumele şi mai dai ciorba într-un clocot.
Potriveşti gustul de sare. O dai deoparte, o laşi puţin să se răcească, apoi torni smântână amestecată cu oul şi presari tarhonul mărunţit.
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
Poftă bună!