Ciorba americana de fasole si arahide

Printeaza

Ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, ceapa, telina, cartofi, ulei de arahide, rosii, frunze de cimbru, cimbru, fasole, sare, piper, tabasco, coriandru.
Ingrediente: Ciorba americana de fasole si arahide

  • 150 g arahide
  • 1 leg ceapa verde
  • 200 g telina
  • 2 cartofi mijlocii
  • ulei de arahide
  • 500 g rosii
  • eventual putina supa de legume din plic
  • frunze de cimbru tocate
  • cimbru tocat
  • 800 g fasole uscata
  • sare
  • piper proaspat
  • 5 picaturi tabasco
  • 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel)

Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de arahide se macina, restul se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Ceapa si telina se taie inele late de 1 cm, cartofii se taie in cuburi mici.

Uleiul de arahide se pune intr-o tigaie la incins, se adauga legumele si se prajesc putin, iar deasupra se presara se presara arahidele macinate.

Se adauga rosiile si eventual putina supa si se lasa totul putin sa fiarba. Se adauga zarzavatul si se fierbe inca 20 minute.
Fasolea se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi se pune intr-o oala si se lasa 5 minute.

Se condimenteaza cu sare, piper si tabasco.
Frunzele de coriandru se taie marunt si se amesteca in ciorba.

Deasupra se presara restul de arahide.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.