Ciorba arabeasca cu carne de miel
PrinteazaCiorba arabeasca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, ienibahar, hei, otet.
- 1 kg carne de miel
- 150 g morcovi
- 200 g ceapă
- 100 ml suc de roşii (proaspăt obţinut, prin pasare)
- 200 g telină
- 100 g verdeaţă
- 10 boabe ienibahar
- câteva boabe de hei (ingredient cu um gust oarecum apropiat de mentă în amestec cu cimbrişor – uşor de găsit în magazinele cu specific arab)
- oţet
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite, se opăreşte, se spallă bine şi se lasă câteva clocote în apă (rece la început) cu sare, spumându-se ori de câte ori e nevoie.
Când este aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile, tocate mărunt, şi restul de ingrediente, rmai puţin zeama de roşii şi oţetul. Acestea se pun imediat ce ciorba a dat în clocot şi după ce s-a spumat.
Pofta buna!