Ciorba arabeasca de berbecut
PrinteazaCiorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara.
- 500 g carne de berbecuţ, tăiată bucăţi mici
- 1 cană ulei
- 1 ceapă mare
- 1 lingură pastă de tomate
- 2-3 roşii
- 1 lămâie
- 1 cană paste
- sare
- ardei roşu sau scorţişoară
Mod de preparare:
Se călesc ceapa cu carnea, în ulei, la foc mic. Se adaugă pătrunjel şi se amestecă până ce carnea devine maronie, apoi se adaugă roşiile tăiate, pasta de tomate, sarea şi mirodeniile. Se amestecă bine.
Se adaugă apă cât să acopere carnea şi se fierbe, tot la foc mic, până ce aceasta se pătrunde bine. Se adaugă pastele, ardeiul roşu sau scorţişoara şi se fierbe la foc mic. înainte să se servească, se presară frunze de mentă, uscate, sfărâmate şi se stoarce deasupra suc de lămâie, după gust.
Variante:
- Se mai poate adăuga pătrunjel la sfârşit, când pastele sunt aproape gata, pentru a da o aromă mai proaspătă.
- Mirodeniile pot fi adăugate în timpul amestecării cărnii, astfel încât aceasta să le
absoarbă mai bine. Apoi se adaugă roşiile şi se fierb la foc mic. - Se poate înlocui carnea de berbecuţ cu came de miel, dar şi cu came de pui sau de vită.
- Se pot adăuga frunze de coriandru, odată cu pătrunjelul.
Pofta buna!