Ciorba arabeasca de vita
PrinteazaCiorba arabeasca de vita din: oase de vita, carne de vita, ceapa, albitura, patrunjel, oua, lamaie, orez, boabe de hei, sare, piper.
- 1 kg oase
- 500 g carne de vită
- 250 g ceapă
- 250 g albitură
- 25 g pătrunjel
- 3 ouă
- sucul de la 1 lămâie mai mare
- 25 g orez
- câteva boabe hei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Oasele şi carnea, bine spălate, se lasă la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare, spumându-se ori de câte ori este nevoie. Ceapa şi albitura se curăţă, se spală, se taie fiecare în patru şi se adaugă în oala cu carnea şi oasele de vită.
Separat se fierbe orezul, mai multe clocote, în apă mai multă, cu puţină sare şi helul. Se clăteşte bine şi se lasă la scurs. Supa se strecoară şi se aleg bucăţile de came, care se taie, după ce s-au răcit puţin, în mici cubuleţe. în supa strecurată se introduc orezul şi bucăţile de came şi se lasă un clocot.
Se acreşte cu sucul de la lămâie, se piperează şi se drege cu ouăle, bătute spumă separat.
Se serveşte fierbinte, presărată cu pătrunjel verde, proaspăt, tocat foarte fin.
Pofta buna!