Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui
PrinteazaO reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde.
- 1 kg de aripi de pui
- 6 ardei grasi rosii
- 2 morcovi mici
- 1 telina mica
- 1 ceapa potrivita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura concentrat cu gust de gaina
- 1 galbenus
- smantana
- sare si piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Pui aripile de pui la fiert într-o oală cu apă rece şi sare. Iei spuma de câte ori se formează şi laşi să fiarbă la foc mic cu un sfert din concentratul cu gust de găină. Ceapa şi ardeii (tăiaţi mărunt) îi căleşti în ulei şi puţină apă.
Adaugi morcovii tăiaţi rondele şi ţelina tăiată în cuburi mici, pui restul de concentrat apoi torni apă caldă, cât să acopere ingredientele. Acoperi oala cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Când aripile sunt fierte, strecori supa şi o adaugi peste legumele semifierte. Mai târziu, pui şi aripile în cratiţă şi mai laşi să dea câteva clocote împreună. Serveşti ciorba dreasă cu gălbenuş, smântână şi pătrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
O sa fac si eu ciorba de ardei gras, sa vedem cum iese