Ridichea neagră (Raphanus sativus L. var. niger), adesea trecută cu vederea în dieta cotidiană, este o comoară nutrițională cu o istorie bogată în medicina tradițională. Compoziția Nutrițională: Ridichea neagră este o sursă excelentă de: Vitamine: C, B6 și folat. Minerale: Potasiu, fier și magneziu. Fibre: Esențiale pentru sănătatea […]
Ciorba de ardei umpluti
PrinteazaCiorba de ardei umpluti din: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, sare, piper, boia. O pregăteşti astfel: Cureţi şi speli foarte bine 10 ardei graşi, nu prea mari. Ii laşi să se scurgă, între timp faci umplutura.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne tocată
- 250 g orez
- 4 morcovi
- 4 cepe mijlocii
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Ciorba de ardei umpluti: Razi morocvul şi-l căleşti cu ceapa tăiată mărunt. Fierbi orezul separat şi-l amesteci cu legumele şi carnea. Umpli ardeii, îi aşezi în oală cu gura în sus şi îi acoperi cu 2 l de apă, ca să aibă în ce fierbe.
Mai adaugi un morcov, o ceapă, un ardei gras, toate tocate mărunt, potriveşti de sare, piper, boia şi la sfârşit presari pătrunjel fin tocat. Torni şi o cutie de smântână.
Pofta buna!
Salată de Paste Rigatoni cu Legume și Dressing Aromatic
din: rigatoni, rosii, castravete, ardei, masline, parmezan, otet, usturoi, sare, piper. Transformă simpla salată de paste într-o sărbătoare a gustului și culorii cu această rețetă de salată. Combinând textura satisfăcătoare a pastelor rigatoni cu prospețimea legumelor de vară și un dressing aromatic de ulei de măsline […]