Ciorbă ardelenească cu carne de porc

Printeaza

Ciorbă ardelenească cu carne de porc: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, cartofi, ardei gras rosu, orez, conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana, galbenusuri.

Ingrediente:Ciorbă ardelenească cu carne de porc

  • 600 g carne slabă de porc sau de viţel
  • 3 morcovi mari
  • 2 rădă­cini de pătrunjel
  • 2 linguri ulei sau untură
  • 2 cartofi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 100 g orez
  • 4-5 bucheţele de conopidă
  • 2 lin­guri concentrat de găină
  • sare
  • piper
  • sare de lămâie
  • smântână
  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Doi morcovi şi o rădăcină de pătrunjel le razi mărunt, iar celălalt morcov şi rădăcină de pătrunjel le: tai rondele, lei o oală şi pui 2 linguri de ulei (sau untură), căleşti mor­covii şi rădăcina de pătrunjel, atât cele tăiate, cât şi cele rase.

După ce s-au călit, adaugi apă şi, când aceasta fierbe; adaugi carnea, tăiată cubuleţe.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi cele 2 linguri de concentrat de legume.

Tai 2 ardei mărunt  si ii adaugi in oala de ciorba. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Fierbi separat bucheţelele de conopidă, pen­tru că altfel toată ciorba  va avea gust de conopida, tai apoi conopida în bucheţele mai mici şi le pui în farfurie.

Adaugi în ciorbă şi orezul, spălat în prealabil.

Când toate ingredientele sunt fierte, pui 1 linguriţă de sare de lămâie, iar smântână o baţi cu cele 2 gălbenuşuri şi le adaugi în ciorbă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii, usturoi, slanina, patrunjel, otet. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea […]

 

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba ardeleneasca cu slanina

Ciorba ardeleneasca cu slanina din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.