Ciorba ardeleneasca cu ciolan

Printeaza

Ciorba ardeleneasca cu ciolan din: creier, ciolan cu carne, carnat de casa, morcovi, ceapa, radacina de hrean, radacina de telina, cimbru, frunza de dafin, condiment din legume, zeama de varza, ulei, sare.

Ingrediente:Ciorba_ardeleneasca_cu_ciolan

  • 500 g creier
  • 1 ciolan cu carne de circa 1 kg
  • 300 g carnat de casa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 radacini de hrean
  • 1 radacina de telina
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita condiment de legume
  • 1 l zeama de varza
  • 4-5 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de 7 litri, pui la fiert ciolanul în 4 litri de apă, îndepărtând spuma. Cât acesta fierbe, pui creierul în apă rece. Cureţi şi speli legumele. Toci mă-runt ceapa, iar morcovul, ţelina şi hreanul le dai pe răzătoarea mică.

Când carnea e aproape fiartă, iei oala de pe foc şi îndepărtezi oasele, iar carnea o tai în bucăţi potrivite. Strecori zeama şi o pui din nou la fiert împreună cu ceapa, foaia de dafin, cimbrul şi bucăţi de 3-4 cm de cârnat.

Căleşti morcovul în ulei şi îl pui la fiert în oală. Mai laşi câteva clocote şi potriveşti ciorba de condimente, sare, zeamă de varză şi puţină apă. In ultimul minut de fierbere, adaugi bucăţi de creier.

Ciorba ardeleneasca cu ciolan

Ciorba_ardeleneasca_cu_ciolan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.