Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
PrinteazaCiorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors.
- 1 pasare mijlocie
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 telina
- 2 linguri orez
- 2 ou
- 1 lingurita rasa faina
- 2 linguri smantana
- sare
- 1 legatura patrunjel
- bors dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pe oase şi o laşi deoparte. într-o oală pui la fiert oasele cu circa 3 l de apă, adunând spuma de câte ori este nevoie. După circa o oră, strecori zeama de oase, pe care o pui din nou la fiert cu o ceapă curăţată şi zarzavaturile tăiate mărunt.
Intre timp, treci bucăţile de carne şi ceapa prin maşina de tocat, apoi amesteci compoziţia cu albuşurile, o lingură de verdeaţă tocată mărunt şi puţină sare.
Din această compoziţie prepari perişoare, dar să nu fie nu prea mari. Perişoarele ies netede şi frumoase dacă, atunci când le pregăteşti, introduci din când în când mâinile în apă.
După ce zarzavatul este fiert, pui orezul şi perişoarele, adaugi borsul, după gust, continuând fierberea la foc domol, încă 25-30 de minute. După acest timp, tragi vasul deoparte.
Amesteci gălbenuşurile cu făina şi smântână, subţiezi cu zeamă de ciorbă, adaugi amestecul în ciorbă şi mai dai preparatul într-un clocot înainte de a-l servi. Presari verdeaţă tocată şi serveşti imediat.
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
Pofta buna!