Ciorba ardeleneasca cu piept de porc
PrinteazaCiorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare.
- 0,8-1 kg piept de porc cu coaste
- 60 g orez
- 500 g zarzavat (morcov, ţelină, albitură)
- 2 cepe
- 2 ouă
- 100 g smântână
- oţet
- tarhon şi sare, după gust
Mod de preparare:
Pieptul de porc se pune la fiert cu apă şi sare, se îndepărtează spuma şi se adaugă ceapa tăiată mărunt. Zarzavatul se pune întreg, crestat la capete.
Se pune să fiarbă împreună cu carnea, numai pentru a-i da gust, la final el scoţându-se din oală. Când totul s-a fiert, se adaugă orezul fiert separat, tarhonul, numai frunze, opărit şi tocat, sare şi oţet.
Se ia vasul de pe foc şi, după circa un sfert de oră, se drege cu gălbenuş şi smântână.
Pofta buna!