Ciorba ardeleneasca cu scarita afumata
PrinteazaCiorba ardeleneasca cu scarita afumata din: scarita, cartofi, ceapa, morcovi, telina, tarhon, dafin, smantana, otet.
- 500 g scăriţă afumată
- un kg cartofi
- o ceapă
- 2 morcovi
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- o legătură tarhon proaspăt
- o foaie dafin
- 200 g smântână
- un ou
- oţet pentru acrit
Mod de preparare:
In 3 litri de apă se pune scăriţa la fiert, tăiată. Se adună spuma ori de câte ori se formează. După ce a fiert, carnea se scoate, zeama se strecoară şi se pune din nou la fiert.
Când dă în clocot se pun ceapa, morcovii şi ţelina tăiate mărunt. După 10 minute de fiert se pun şi cartofii cuburi.
Se adaugă şi carnea curăţată de pe oase, şi se pune tarhonul şi foaia de dafin. Oul se bate şi se amestecă cu smântână, se diluează cu zeamă şi apoi se toarnă în oală.
După ce dă într-un clocot, se trage de pe foc şi se acreşte cu oţet.
Pofta buna!