Ciorba ardeleneasca cu slanina
PrinteazaCiorba ardeleneasca cu slanina din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina.
- 1 kg tacamuri de pui
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 cepe
- un ardei gras
- 3-4 rosii
- 5-6 catei de usturoi
- o felie subtire de slanina afumata
- o legatura patrunjel verde
- otet
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt.
Cand ciorba e aproape fiarta (se incearca daca zarzavatul e aproape fiert), se adauga rosiile decojite si tocate marunt.
Inainte cu 10 minute de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul. Se adauga la ciorba. La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet.
Pofta buna!