Ciorba ardeleneasca de loboda cu albitura si smantana

Printeaza

O reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust.

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca de loboda cu albitura si smantana

  • ceapă 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • morcov 60 g
  • orez 50 g
  • lobodă 400 g
  • tarhon 25 g
  • smân­tână 100 g
  • un ou
  • o lingură de faină
  • sare
  • knorr
  • oţet după gust

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie mărunt şi se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr. După 7-8 minute de fierbere, se adaugă loboda spălată şi tăiată fideluţe, orezul spălat şi tarhonul opărit şi tocat.

Se lasă la foc mic, până ce orezul este fiert. Smântână se amestecă bine cu un ou, făină şi puţină zeamă de la ciorbă şi se toarnă înapoi în ciorbă amestecând uşor.

Se continuă fierberea câteva minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi oţet. Se poate servi fierbinte sau rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.