Ciorba ardeleneasca de loboda cu albitura si smantana
PrinteazaO reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust.
- ceapă 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- morcov 60 g
- orez 50 g
- lobodă 400 g
- tarhon 25 g
- smântână 100 g
- un ou
- o lingură de faină
- sare
- knorr
- oţet după gust
Mod de preparare:
Zarzavatul se taie mărunt şi se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr. După 7-8 minute de fierbere, se adaugă loboda spălată şi tăiată fideluţe, orezul spălat şi tarhonul opărit şi tocat.
Se lasă la foc mic, până ce orezul este fiert. Smântână se amestecă bine cu un ou, făină şi puţină zeamă de la ciorbă şi se toarnă înapoi în ciorbă amestecând uşor.
Se continuă fierberea câteva minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi oţet. Se poate servi fierbinte sau rece.
Poftă bună!