Ciorbă ardelenească de porc

Printeaza

Ciorbă ardelenească de porc din: cotlete de porc fara os, morcovi, telina, gulie, amestec de legume pentru ciorba, lamaie, galbenusuri, smantana, verdeata, sare.

Ingrediente:Ciorbă ardelenească de porc

  • 600 g cotlet de porc fara os
  • 3 morcovi
  • 1/4 dintr-o telina mare
  • 1/4 dintr-o gulie
  • o punga de amestec de legume pentru ciorba (cu mazare, fasole verde etc)
  • 1 lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • verdeata dupa gust (patrunjel, frunze uscate de telina, leustean)
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi îi tai rondele, după care cureţi gulia şi ţelina şi le tai cubuleţe. Tot cubuleţe tai şi carnea de porc. Pui legumele şi carnea la fiert într-o oală de 5 litri. Sărezi după gust şi le laşi să fiarbă la foc domol, timp de vreo 45 de minute, până când carnea şi legumele sunt fier­te.

E foarte important ca în acest timp să spumezi foarte des supa, pentru a fi cât mai limpede. Când toate sunt fierte, tragi oala de pe foc. Amesteci gălbenuşurile cu smântână, lei cu polonicul puţină zeamă din oală (fără legume) şi torni peste ameste­cul de smântână.

Il torni apoi în oală, amesteci bine şi mai laşi totul să fiarbă vreo 10 minute. La ultimul clocot presari verdeaţa tocată mărunt şi torni zeama de lămâie. Poţi adăuga şi o cană de 250 ml cu borş, apoi potriveşti de sare, dacă este nevoie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.