Ciorbă ardelenească din picioare de porc
PrinteazaCiorbă ardelenească din picioare de porc din: picioare de porc, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, sare, otet, smantana, faina.
- 700 g picioare de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 telina mica
- 2 linguri orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura tarhon
- 1 galbenus
- sare
- otet
- 2 linguri smantana
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Pârleşti picioarele de porc la fla- cără|ţ.âacă este nevoie), le cureţi, le speli bine, apoi le pui la fiert în 3 litri de apă cu sare.
Iei spuma de câte ori este nevoie. Când picioarele sunt aproape fierte, adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate fideluţă.
Continui fierberea până când carnea este bine fiartă şi se desprinde de pe oase. Scoţi picioarele şi le cureţi de carne.
Orezul, ales şi spălat, îl fierbi pe jumătate, îl scurgi de apă şi îl pui în oala de ciorbă, să fiarbă cu zarzavatul.
Intr-un castron, amesteci făina cu gălbenuşul şi smântână, subţiezi cu puţină zeamă şi torni în ciorbă, amestecând.
Mai fierbi câteva minute, adaugi 1/2 din tarhonul tăiat mărunt şi acreşti totul cu oţet, după gust.
Pui bucăţile de carne şi mai dai un clocot.
Presari restul de tarhon şi pătrunjelul tocat mărunt şi serveşti cu pâine prăjită.
Ciorbă ardelenească din picioare de porc
Pofta buna!