Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 0,8-1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat (morcov, ţelină, albitură) 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust Mod de preparare: Pieptul de porc […]
Ciorbă ardelenească din piept de porc
PrinteazaCiorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare.
- 1 kg piept de porc cu coaste
- 60 g orez
- 500 g zarzavat (morcov, telină, albitură)
- 2 cepe
- 2 ouă
- 100 g smântână
- oţet
- tarhon
- sare, după gust
Mod de preparare:
Pieptul de porc se pune la fiert cu apă şi sare, se îndepărtează spuma şi se adaugă ceapa tăiată mărunt.
Zarzavatul se pune întreg, crestat la capete.
Se pune să fiarbă împreună cu carnea, numai pentru a-i da gust, la final el scoţându-se din oală.
Când totul s-a fiert, se adaugă orezul fiert separat, tarhonul, numai frunze, opărit şi tocat, sare şi oţet.
Se ia vasul de pe foc şi, după circa un sfert de oră, se drege cu gălbenuş şi smântână.
Pofta buna!
Ciorba taraneasca cu piept de porc
Ciorba taraneasca cu piept de porc din: piept, ceapa, cartofi, fasole, morcov, gogosar, taitei, bors, leustean, rosii. Ingrediente: 500 g piept de porc 1 ceapă 8 cartofi o mână fasole păstăi 1 morcov 1 gogoşar 100 g tăiţei 500 ml borş leuştean 3 l apă 4 roşii coapte Mod de preparare: Pieptul de porc […]
Pofta buna!