Ciorbă ardelenească de fasole verde

Printeaza

Ciorbă ardelenească de fasole verde

Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 1 os afumat
  • 2 l apă
  • 2-3 roşii
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 3-4 frunze de ţelină
  • 100 g smântână
  • sare
  • 1 lingură făină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ciorbă ardelenească de fasole verde: Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu sare şi osul afumat (sau carne afumată).

In acest timp, rumeneşti făina în ulei şi o adaugi în oală după ce au fiert carnea şi fasolea.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt, toci ardeiul şi ceapa şi le adaugi pe toate în ciorbă, apoi o laşi să fiarbă.

După 15 minute presari frunzele de ţelină tocate, verdeaţa tăiată, pui şi usturoi pisat şi o dai deoparte. Smântână o adaugi în farfurie.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.