Ciorbă ardelenească de fasole verde
PrinteazaCiorbă ardelenească de fasole verde
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole verde
- 1 ardei gras
- 1 os afumat
- 2 l apă
- 2-3 roşii
- 1 legătură verdeaţă
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 3-4 frunze de ţelină
- 100 g smântână
- sare
- 1 lingură făină
- ulei
Mod de preparare:
Ciorbă ardelenească de fasole verde: Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu sare şi osul afumat (sau carne afumată).
In acest timp, rumeneşti făina în ulei şi o adaugi în oală după ce au fiert carnea şi fasolea.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt, toci ardeiul şi ceapa şi le adaugi pe toate în ciorbă, apoi o laşi să fiarbă.
După 15 minute presari frunzele de ţelină tocate, verdeaţa tăiată, pui şi usturoi pisat şi o dai deoparte. Smântână o adaugi în farfurie.
Poftă bună!