Urzica – Istorie, Beneficii, Contraindicatii si Retete cu Urzici: Comoara Verde a Naturii. Explorați lumea fascinantă a urzicilor, o plantă cu o istorie bogată și multiple beneficii pentru sănătate. Urzica nu este doar o simplă “buruiană”, ci un superaliment cu proprietăți nutritive remarcabile. Istoria Urzicii Urzica (Urtica dioica) este cunoscută de mii de ani pentru […]
Ciorba ardeleneasca de loboda
PrinteazaCiorba ardeleneasca de loboda
Ingrediente:
- 500 g carne afumată
- 1 poală de lobodă
- câţiva căţei de usturoi
- 1 lingură de faină
- 1 pahar lapte dulce
- 1 ceaşcă lapte acru
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Ciorba ardeleneasca de loboda: fierbe carnea. grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi.
desface faina în lapte dulce şi se amestecă cu verdeaţă şi usturoi .Când a fiert carnea se pune şi loboda în oală, să clocotească 10 minute .
adaugă fierturii laptele cu ce-i în el şi se lasă să mai dea câteva clocote .Se înăcreşte cu lapte bătut şi se dă la masă, cu mămăligă.
Pofta buna!