Ciorba ardeleneasca de perisoare
PrinteazaCiorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean.
- oase porc
- carne tocata porc si vita
- ou
- ceapa
- morcov
- telina
- patrunjel radacina
- ardei gras rosu si verde
- morcov
- zeama de varza sau bors
- smintina
- leustean
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele.
Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici.
Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de condimente si un pic de orez.
Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul (dupa gust) si se mai lasa sa fiarba circa 15 minute.
Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt. Se serveste ca atare sau cu smintina.
Pofta buna!