Ciorba ardeleneasca de porc
PrinteazaCiorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute.
- 500 g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 2 linguri frunze tocate de ţelină
- tarhon în oţet
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- ardei iute
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai cuburi. O pui la fiert în 4 litri de apă, îndepărtând spuma care se formează. între timp, cureţi legumele şi le tai mărunt.
Le căleşti în ulei, apoi stingi cu supa în care a fiert carnea. Spre sfârşitul fierberii, când sunt fierte atât carnea, cât şi legumele, pui în ciorbă frunzele de ţelină şi pe cele de tarhon, sărezi şi condimentezi ciorba după gust.
Mai laşi să fiartă 2-3 minute, după care stingi focul şi torni amestecul de gălbenuşuri, smântână şi puţină supă în care au fiert ingredientele.
Aduci la masă porţiile împreună cu ardei iuţi şi pătrunjel, pentru ca fiecare să-şi adauge după gust.
Pofta buna!