Ciorba ardeleneasca de porc

Printeaza

Ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute.

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca de porc

  • 500 g carne de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 2 linguri frunze tocate de ţelină
  • tarhon în oţet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai cuburi. O pui la fiert în 4 litri de apă, îndepărtând spuma care se formează. între timp, cureţi legumele şi le tai mărunt.

Le căleşti în ulei, apoi stingi cu supa în care a fiert carnea. Spre sfârşitul fierberii, când sunt fierte atât carnea, cât şi legumele, pui în ciorbă frunzele de ţelină şi pe cele de tarhon, sărezi şi condimentezi ciorba după gust.

Mai laşi să fiartă 2-3 minute, după care stingi focul şi torni amestecul de gălbenuşuri, smântână şi puţină supă în care au fiert ingredientele.

Aduci la masă porţiile împreună cu ardei iuţi şi pătrunjel, pentru ca fiecare să-şi adauge după gust.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.