Ciorba ardeleneasca de vacuta

Printeaza

O reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca de vacuta

  • carne sau rasol de vită 450 g
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • ulei 50 ml
  • ardei gras 50 g
  • varză albă 100 g
  • roşii proaspete sau în bulion 100 g
  • un ou
  • smântână 100 g
  • o lingură de faină
  • o linguriţă de Knorr
  • sare şi sare de lămâie după gust
  • o legătură mică de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie în două-trei bucăţi mai mici şi se pune la fiert în apă rece.

Se spumează şi se fierbe până ce carnea este aproape fiartă. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelina şi albitura se taie puţin mai mare.

Se călesc în puţin ulei cu apă sau supă de carne şi se adaugă la ciorbă împreună cu o linguriţă de Knorr.

După 5-6 minute se adaugă varza tăiată careuri şi ardeiul gras tăiat mărunt.

Carnea se scoate, se taie cubuleţe şi se pune la loc în ciorbă.

Când toate ingredientele sunt pătrunse, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubu­leţe.

Oul se bate, se amestecă cu smântână şi faină, se diluează cu puţină zeamă fierbinte de la ciorbă şi se adaugă la ciorbă în fir subţire.

Se amestecă şi se mai lasă câteva minute la foc potrivit.

Se potri­veşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă pătrunjelul spălat şi tocat mărunt.

Ciorbă ardelenească de văcuţă

Ciorba ardeleneasca de vacuta

Poftă bună!


Restaurantedelux.ro va recomanda:

 

Ciorba_de_vacuta_in_paine

Ciorba de vacuta in paine

Ciorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita […]

Ciorba_de_vacuta_cu_legume_si_leustean

Ciorba de vacuta cu legume si leustean

Ciorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe […]

Ciorba_de_vacuta_13

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. O ciorba extrem de gustoasa si foarte buna. Poate te intereseaza si: Ciorba de vacuta cu rozmarin Ciorba de vacuta cu leustean si bors Ciorba de vacuta cu legume si […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de vacuta ardeleneasca
  • ciorba de vita ardeleneasca
  • ciorba ardeleneasca de vacuta
  • ciorba taraneasca de vacuta
  • ciorba de vacuta taraneasca
  • reteta ciorba de vacuta ardeleneasca
  • ciorbita de vacuta ardeleneasca

3 comentarii

  1. Ma omor dupa ciorba de vacuta

  2. Foarte buna ciorba asta!

  3. Nu prea-mi palce ciorba de vacuta, adica nu ma omor dupa ea, mananc nu zic nu, dar mai mult imi place ciorba de burta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.