Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab
PrinteazaCiorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena.
Ingrediente:
- 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate
- 1 l ciorbă de pui
- 2 haşme
- 3 lamele de ghimbir proaspat
- 1 cutiuţă de carne de crab
- 200 g ciuperci parfumate
- 200 g raci proaspeţi
- ulei de susan
- 1/2 pahar de alcool de orez (sau 1/2 pahar de Xeres)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de oţet din vin roşu
- 1/2 lingură de zahăr
- 50 g seminţe de bambus
- 3 linguri de maizena
Mod de preparare:
De cu seara, se deschide cutia cu aripioare de rechin şi se lasă toată noaptea sub un firicel de apă rece, după ce s-a îndepărtat pielea şi cartilajele. A doua zi, se spală într-o strecurătoare apoi se usucă pe o hârtie absorbantă. Se pun ciupercile parfumate în apă rece.
Se toarnă 1/2 litru de supă într-o cratiţă, se adaugă aripioarele, haşmele întregi şi lamelele de ghimbir. Se aprinde focul, se lasă la fiert timp de-15 minute, apoi se scot aripioarele cu o lingură de spumă şi se aruncă supa.
Intre timp, se deschide cutia cu carne de crab, se scurge şi se scot cartilajele. Se usucă ciupercile parfumate şi se taie în lamele fine. Se curăţă racii.
Se încălzeşte uleiul de susan într-o cratiţă destul de mare, unde se vor rumeni împreună ciupercile, racii şi crabul.
Imediat ce preparatul începe să capete o culoare frumoasă, se adaugă restul de supă de pui, aripioarele de rechin, alcool de orez (sau vinul), sosul de soia, oţelul, zahărul şi seminţele de bambus.
Separat, se dizolvă maizena într-o ceaşcă cu apă călduţă, după care se toarnă peste amestec. Se lasă totul să fiarbă, amestecând încet, pentru ca supa si devină ceva mai groasă.
Se toarnă apoi într-o supieră caldă şi propuneţi fiecărui invitat să dea gust acestei supe, după dorinţă, cu un strop de oţet sau de sos de soia.
Pofta buna!