Ciorba banateana

Printeaza

Ciorba banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Ciorba_banateana

  • 300 g fasole alba uscata
  • 4 cartofi
  • 1-2 cepe rosii
  • un morcov
  • 1-2 ardei
  • 500 ml suc de rosii
  • o lingurita boia iute
  • 300 g carnati de casa picanti
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • o lingurita ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se lasă fasolea la înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă.

Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie cubuleţe, ca pentru ciorbă şi se înăbuşe câteva minute în uleiul de floarea-soarelui.

Se adaugă aproximativ 2 litri de apă şi se pun să fiarbă la foc mediu, acoperite cu un capac. în acest timp, se taie cârnaţii felii şi se călesc în sucul propriu.

După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua iute, se mai lasă să clocotească 10 minute şi se serveşte cu bucăţile de cârnaţi şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Ciorba banateana

Ciorba_banateana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.