Ciorba Billi By
PrinteazaCiorba Billi By din: scoici, vin, ceapa, unt, telina, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg scoici nedecorticate
- 1 1/2 l vin alb sec
- 2 cepe
- 1 lingură cu unt
- 6-8 tije de telină cu frunze
- 1 pahar cu smântână
- pătrunjel tocat
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile în 2-3 ape sau sub jet de apă caldă, lăsaţi în farfurie.
Curăţaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, amestecaţi cu frunze de ţelină şi de pătrunjel tocate mărunt. Păstraţi 3 tije de ţelină.
Puneţi în cratiţă de teflon cu pereţii înalţi untul şi lăsaţi să se topească. Adăugaţi ceapa şi verdeaţa tocate, turnaţi vinul, săraţi şi puneţi boabele de piper. Lăsaţi amestecul să clocotească apoi puneţi scoicile în lichid. Acoperiţi vasul şi fierbeţi la foc viu ca să se desfacă scoicile.
Scoateţi cu spumiera scoicile, lăsaţi-le să se răcească şi scoateţi-le din cochilie. Când faceţi această operaţie, strângeţi sucul scoicilor în farfurie, apoi tumaţi-1 în lichidul în care au fiert.
Puneţi în supă şjnântâna, 1 pahar cu apă rece, lăsaţi să dea în clocot, amestecaţi 2- 3 min cu lingura de lemn, timp în care fierbe lichidul. Adăugaţi scoicile şi stingeţi focul. ^
Serviţi ciorba decorată cu ţelină tocată, lângă crutoane de pâine.
Pofta buna!