Scrumbie Marinată cu Ceapă și Piper din: scrumbie, ceapa, piper, otet, apa, dafin, sare, zahar, ulei. Este o rețetă tradițională, apreciată pentru gustul său intens și aroma sa distinctă. Această preparare combină savoarea naturală a peștelui cu notele picante și dulci ale cepei și piperului, rezultând un aperitiv sau o gustare rafinată. Marinada nu numai […]
Ciorba cu branza, smantana si nucsoara
PrinteazaCiorba cu branza, smantana si nucsoara din: unt, ceapă-lungă, făină, supă de vită, nucşoară, brânză gouda, ambră cenuşie de Java, ou, smântână, sare, piper.
Ingrediente:
- 30 g unt
- ceapă-lungă
- 1 lingură de făină
- 1,5 l supă de vită
- 1 praf de nucşoară rasă
- 250 g brânză gouda
- 4 g ambră cenuşie de Java
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1 cană de smântână proaspătă lichidă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciorba cu branza, smantana si nucsoara: Pune untul la topit la foc mic, într-o crăticioară şi se căleşte ceapa fin tăiată.
presară cu făină, mai înainte de a căpăta culoare, se amestecă şi, fără să se ajungă până la culoarea roşie, se toarnă puţin câte puţin supa prealabil încălzită, amestecând constant.
Lasă pe foc până se tăie brânza în bucăţi mici. Se asezonează supa cu sare, piper, un praf de nucşoară, arnbra cenuşie şi brânza.
amestecă în continuare la foc mic, cu o spatulă de lemn, până când s-a topit aproape toată brânza. Apoi se ia de pe foc.
Se bat gălbenuşurile cu jumătate din smântână- şi se leagă supa cu acest amestec.
toarnă în farfurii adânci, garnisite cu o linguriţă de smântână şi se serveşte imediat această supă selectă şi afurisit de energizantă.
Pofta buna!
Scrumbie Marinată cu Ceapă și Piper