Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane
PrinteazaCiorba de broccoli cu smantana si crutoane din: morcov, telina, ardei gras, broccoli, fenicul, ceapa rosie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane.
Ingrediente:
- un morcov
- un sfert de telina
- doi ardei grasi rosii
- un ardei gras verde
- 500 g broccoli
- un fenicul
- o ceapa rosie
- 100 ml ulei de masline
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
- smantana
- crutoane
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa roşie se curăţă, se spală, se taie peştişori şi se pune într- un castronel împreună cu feniculul tocat mărunt.
Varza creaţă se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune într-un castron.
Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se adaugă morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, se pun feniculul şi ceapa roşie.
Se călesc până se înmoaie, se adaugă frunzele de varză creaţă şi se mai ţin pe foc cinci minute, amestecând continuu.
Se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă legumele călite.
Se condimentează, se fierb zece minute apoi se adaugă broccoli rupt în bucheţele mici.
Când broccoli este aproape fiert se pun ardeii, restul de ulei de măsline şi se mai fierb zece minute la foc mediu.
Se poate servi cu smantana si crutoane.
Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane
Pofta buna!