Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane

Printeaza

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane din: morcov, telina, ardei gras, broccoli, fenicul, ceapa rosie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane.

 

Ingrediente:

  • un morcov
  • un sfert de telina
  • doi ardei grasi rosii
  • un ardei gras verde
  • 500 g broccoli
  • un fenicul
  • o ceapa rosie
  • 100 ml ulei de masline
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • smantana
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa roşie se curăţă, se spală, se taie peştişori şi se pune într- un castronel împreună cu feniculul tocat mărunt.

Varza creaţă se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune într-un castron.

Se încinge jumătate din canti­tatea de ulei într-o cratiţă, se adaugă morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, se pun feniculul şi ceapa roşie.

Se călesc până se înmoaie, se adaugă frunzele de varză creaţă şi se mai ţin pe foc cinci minute, amestecând con­tinuu.

Se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă legumele călite.

Se condi­mentează, se fierb zece minute apoi se adaugă broccoli rupt în bucheţele mici.

Când broccoli este aproape fiert se pun ardeii, restul de ulei de măsline şi se mai fierb zece minute la foc mediu.

Se poate servi cu smantana si crutoane.

Ciorba de broccoli cu smantana si crutoane

Ciorba_de_broccoli_cu_smantana_si_crutoane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.