din: castraveti, rosii, ardei, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei, sare, piper. Gazpacho de castraveți este o interpretare răcoritoare a clasicului spaniol, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece, plină de arome, combină prospețimea castraveților cu dulceața roșiilor și a ardeilor roșii, adăugând un strop de vivacitate cu ceapă, […]
Ciorba de bucatele
PrinteazaCiorba de bucatele din: carne, morcov, patrunjel, telina, cartofi, conopida, sare de lamaie, galbenus, smantana, ulei, sare.
Ingrediente:
- 300-400 g carne
- un morcov
- un legatura patrunjel
- 200 g telina
- o ceapa
- 2 cartofi
- 200 g conopida
- sare de lamiie
- un galbenus
- 100 ml smintina
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de bucatele: Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba circa 1 ora.
Zarzavatul si ceapa rasa se calesc 2 min in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga in supa.
Cind toate sint fierte se pun cartofi taiati in cubulete si conopida desfacuta in bucatele si se fierb in continuare 15-20 min, ca sa se inmoaie toate.
Pofta buna!
Ceai de Valeriană cu Sunătoare
din: radacina de valeriana, flori de sunatoare, apa. Ceaiul de valeriană cu sunătoare reprezintă un astfel de remediu, combinând proprietățile relaxante ale valerianei cu efectele calmante ale sunătoarei pentru a îmbunătăți starea de spirit și a promova o stare de bine generală. Acest ceai este alegerea perfectă pentru momentele în […]