Ciorba bulgareasca de linte
PrinteazaCiorba bulgareasca de linte din: linte, praz, morcov, rosii, usturoi, ulei, cimbru, patrunjel, sare, piper.
- 250 g linte
- un praz
- un morcov
- 2-3 roşii
- un căţel usturoi
- o lingură ulei
- o lămâie
- o crenguţă cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul se taie rondele, iar morcovul se taie cuburi mici sau se trece prin râzătoare.
Impreună cu lintea se pun într-un litru şi jumătate de apă să fiarbă, cu sare şi piper.
Când lintea s-a fiert, se adaugă roşiile şi usturoiul pisat. Se mai lasă un clocot să fiarbă şi roşiile.
La final, se pun uleiul, cimbrul şi pătrunjelul şi se acreşte cu suc de lămâie.
Pofta buna!