Ciorba de burta cu suc de rosii si leustean din: burta de vita, suc de rosii, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, leustean, sare. Ingrediente: 400 g burtă de vită 400 ml suc de roșii 2 morcovi 1 țelină 2 cepe 1 ardei gras leuștean proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță burta, se taie […]
Ciorba de burta cu ardei gras
PrinteazaCiorba de burta cu ardei gras din: burta de vita, morcovi, ceapa, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, smantana, piper, ou, faina.
- 1,5 kg burtă de vita
- 1,5 kg oase de vită
- 2 morcovi
- o ceapă
- un ardei gras roşu
- o rădăcină pătrunjel
- o rădăcină păstârnac
- o telină
- 250 g smântână
- piper
- 4 gălbenuşuri
- o lingură făină
Mod de preparare:
Oasele şi burta se opăresc în apă clocotită cu sare şi apoi se aruncă apa.
Se pun din nou la fiert, se ia spuma şi apoi se adaugă morcovii, ceapa, ardeiul, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina.
Se lasă aproximativ două ore la fiert, se scot oasele şi burta, zeama se strecoară.
Gălbenuşurile se freacă cu făina si se adaugă smântână.
Zeama se pune pe foc, iar când s-a încălzit se ia un polonic şi se toarnă peste amestecul cu ouă.
Se amestecă şi se toarnă apoi în oală, amestecând continuu. Se pune burta tăiată fâşii.
Se mai lasă un clocot. Se serveste cu mujdei de usturoi şi oţet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!