Ciorba de burta cu mujdei de usturoi Ingrediente: 2 kg de burtă de vaca 3 litri de apa 1 kg de picioare de vaca 150 grame de morcovi 150 grame de ceapa 100 grame de telina 50 grame de usturoi 2 grame de piper negru boabe 500 grame de iaurt sau de smantana 3 oua […]
Ciorba de burta cu fasole si chimen
PrinteazaCiorba de burta cu fasole si chimen din: boabe de fasole albă, morcovi, rădăcină de ţelină, praz, burtă fiartă, usturoi, bulon, supa, chimen, sare, piper, cimbru, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 cană boabe de fasole albă
- 3 morcovi
- 1/4 rădăcină de ţelină
- 1 praz
- 500 g burtă fiartă
- 50 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură bulion
- 11 supă
- 1/4 linguriţă chimen
- sare, piper
- 1 fir cimbru
- 40 g parmezan
- 1 fir pătrunjel
Mod de preparare:
Se lasă boabele de fasole la înmuiat peste noapte.
A doua zi se scurge apa, se acoperă boabele cu apă proaspătă şi se fierb până ce se înmoaie.
Se taie bucăţi legumele. Prazul se taie rondele, care se înjumătăţesc.
Se taie fâşii burta şi se clăteşte în ape reci şi fierbinţi succesive; se mai fiarbe 30 min. Se scurge apa.
Se topeşte untul şi se prăjesc legumele; se adaugă burta, usturoiul pisat şi bulionul. Se mai prăjesc 2 min.
Se adaugă supă, chimen, cimbru, piper şi sare; se mai fierbe cca 15 min.
Se adaugă boabele de fasole; se încălzesc şi se servesc.
Se presară pe fiecare porţie parmezan ras si patrunjel.
Ciorba de burta cu fasole si chimen
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba delicioasa de burta cu usturoi
Ciorba delicioasa de burta cu usturoi din: burta de vita, morcovi, ceapa, smantana, galbenusuri de ou, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 kg burta de vita 3 morcovi mari 3 cepe 1 kg smantana 6-7 oua (galbenusuri) 3-4 caciulii de usturoi otet sare Mod de preparare: Cureţi bine burta de vită şi o laşi circa […]
Pofta buna!