Ciorba de burta cu morcov

Printeaza

Ciorba de burta cu morcov din: burta de vaca, oase de vita cu carne, cepe, morcovi, piper, sare, otet, dafin, oua, usturoi, smantana si faina.

Ciorba de burta cu morcov

 

Ingrediente:

  • 1 kg burtă de vacă
  • 1 kg oase de vită cu carne pe ele
  • 2-3 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • piper
  • sare
  • oţet
  • dafin
  • 4 ouă
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 3-4 linguri smântână
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Pui oasele de vită şi burta în apă, cât să le acopere.

Laşi la fiert, la foc mic, până se desprinde carnea de pe os.

Pui legumele şi mai laşi să fiarbă. Când sunt gata, scoţi totul din zeamă.

Burta o tai fâşii subţiri şi o pui la loc. Adaugi oţetul, sare, 2-3 boabe de piper şi usturoiul.

Baţi gălbenuşurile cu făina şi smântână. Adaugi puţină zeamă din ciorbă şi amesteci din nou bine. lei oala de pe foc şi pui amestecul de ou.

Dai un morcov pe răzătoarea mică, după care-l prăjeşti în puţin ulei.

Adaugi morcovul în oala de ciorbă, după ce ai oprit focul. Astfel, ciorba va avea un aspect foarte frumos.

Consumi ciorba de burtă fierbinte, cu ardei iute şi neapărat cu mujdei, smântână şi oţet lângă.

 

 

Ciorba de burta cu morcov

Ciorba de burta cu morcov

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.