Ciorba de burta cu morcov
PrinteazaCiorba de burta cu morcov din: burta de vaca, oase de vita cu carne, cepe, morcovi, piper, sare, otet, dafin, oua, usturoi, smantana si faina.
Ingrediente:
- 1 kg burtă de vacă
- 1 kg oase de vită cu carne pe ele
- 2-3 cepe mari
- 2-3 morcovi
- piper
- sare
- oţet
- dafin
- 4 ouă
- 2 căpăţâni de usturoi
- 3-4 linguri smântână
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Pui oasele de vită şi burta în apă, cât să le acopere.
Laşi la fiert, la foc mic, până se desprinde carnea de pe os.
Pui legumele şi mai laşi să fiarbă. Când sunt gata, scoţi totul din zeamă.
Burta o tai fâşii subţiri şi o pui la loc. Adaugi oţetul, sare, 2-3 boabe de piper şi usturoiul.
Baţi gălbenuşurile cu făina şi smântână. Adaugi puţină zeamă din ciorbă şi amesteci din nou bine. lei oala de pe foc şi pui amestecul de ou.
Dai un morcov pe răzătoarea mică, după care-l prăjeşti în puţin ulei.
Adaugi morcovul în oala de ciorbă, după ce ai oprit focul. Astfel, ciorba va avea un aspect foarte frumos.
Consumi ciorba de burtă fierbinte, cu ardei iute şi neapărat cu mujdei, smântână şi oţet lângă.
Ciorba de burta cu morcov
Pofta buna!