Ciorba de burta cu patrunjel si ardei iute
PrinteazaCiorba de burta cu patrunjel si ardei iute din: burta, rasol de vita, morcovi, ceapa, gogosari, usturoi, galbenusuri, otet de vin, smantana, patrunjel verde, ardei iute, piper, sare.
- 1 kg burta prefiarta
- 1 rasol de vita sau 2 picioare de porc
- 2 morcovi
- 2 cepe 2 gogosari din otet
- 1 radacina patrunjel
- 1 capatana de usturoi
- 2-3 galbenusuri crude
- 3-4 linguri cu otet de vin
- 1 cana smantana
- 4-5 fire de patrunjel verde
- 1-2 ardei iuti
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli bine burta cu apă călduţă, o laşi să se scurgă, apoi o pui la fiert cu rasolul de vită sau de porc.
După ce iei spuma, laşi să fiarbă, la foc potrivit, 10 minute, între timp, cureţi morcovii, cepele şi rădăcina de pătrunjel, le tai felii şi le pui la fiert.
Sărezi şi laşi să fiarbă în continuare 20-25 de minute, apoi scoţi legumele şi rasolul.
Când burta este aproape fiartă.(intră uşor furculiţa), adaugi gogoşarii din oţet tăiaţi feliuţe subţiri, lei oala de pe foc să se răcorească.
Amesteci într-un castron smântână cu gălbenuşurile şi torni peste ea câte un polonic de zeamă ca să se încorporeze bine şi să ajungă la temperatura ciorbei.
Când ciorba s-a mai răcit un pic, adaugi amestecul de ouă şi smântână, dar şi usturoiul dat prin răzătoarea mică.
Condimentezi cu sare, piper şi torni oţet după gust. Serveşti ciorba cu ardei iute, presărată cu pătrunjel verde.
Ciorba de burta cu patrunjel si ardei iute
Pofta buna!