Ciorba de burta (ranga ranga)
PrinteazaO retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza.
Ingrediente:
- 1 bucată mare de burtă de vacă
- 8 cartofi mari
- pătrunjel tăiat fin
- 1 ceaşcă supă
- 3 căţei de usturoi
- 8 linguri boia galbenă măcinată
- piper şi sare, după gust
- sarza
Mod de preparare:
Se spală burta bine şi se lasă la fiert timp de cinci minute într-o oală cu apă. Când s-a fiert, se taie fâşii foarte fine. Intr-o oală cu ulei încins se pun piper, boia, usturoi şi sare, amestecandu-se bine.
Se adaugă fâşiile de burtă şi zeama în care a fiert. Sc lasă la fiert cinci minute. Se fierb cartofii, fară coajă, în apă fierbinte cu sare. Intr-o farfurie adâncă se pun cartofii întregi. Deasupra se aşează fâşiile de burtă. Se ornează cu sarza şi se presară pătrunjel.
Poftă bună!