Ciorba de burta, reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Ciorba de burta, reteta gustoasa si usor de preparat din: burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei, supa de pui, faina, boia de ardei, smantana, zeama de lamaie, patrunjel.

Ciorba de burtă este un preparat tradițional din bucătăria românească, iar această rețetă adaugă o notă de eleganță cu ingredientele și aromele sale.

De-a lungul istoriei, ciorba de burtă a fost consumată în diverse culturi din întreaga lume.

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de burtă de vită, curățată și tăiată în fâșii subțiri
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 cartofi, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri de untură de porc (sau ulei)
  • 1 litru de supă de pui sau vită (făcută în prealabil)
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • Sare și piper după gust
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
  • Frunze de pătrunjel proaspăt, tocate pentru decor

 

Mod de preparare:

Începeți prin a curăța burtă și a o fierbe timp de 10-15 minute în apă cu sare. Apoi scurgeți-o și tăiați-o fâșii subțiri.

Într-o oală mare, încălziți untura de porc sau uleiul și căliți ceapa, morcovii și usturoiul până devin moi și aurii.

Adăugați făina și boiaua de ardei dulce și amestecați bine timp de un minut.

Adăugați burtă tăiată și cartofii cubulețe în oală și toarnați supa de pui sau vită. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când burtă și cartofii sunt gata.

Înainte de a servi, adăugați smântâna și zeama de lămâie pentru a da ciorbei un gust ușor acidulat. Ajustați gustul cu sare și piper.

Servește ciorba decorată cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Ciorba de burta, reteta gustoasa si usor de preparat

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 300 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 25 grame
  • Proteine: Aproximativ 15 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 15 grame

Se spune că este un fel de mâncare revigorant, adesea consumat în timpul iernii pentru a menține căldura în corp.

Reteta modernizată păstrează autenticitatea, dar adaugă un amestec de arome și texturi care o fac să iasă în evidență.

Această ciorbă de burtă cu eleganță este perfectă pentru a impresiona la o cină specială sau pentru a vă bucura de o delicioasă masă în familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorbă de burtă

Ciorba de burta cu usturoi si smantana

Ciorba de burta cu usturoi si smantana din: burta, morcovi, patrunjel, ceapa, gogosar in otet, smantana, oua, otet. Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se […]

Ciorbă roşie de burtă

Ciorba de burta cu gogosari

Ciorba de burta cu gogosari din: burta de vita, morcovi, gogosari, ceapa, usturoi, galbenus, sare, smantana, otet, cimbru, piper, ardei. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.