Ciorba de ciuperci cu usturoi din: ciuperci, morcovi, usturoi, smantana, galbenus. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g morcovi 3-4 căţei de usturoi 250 g smântână 3 gălbenuşuri Mod de preparare: Tai fâşii ciupercile, morcovii în cubuleţe mici şi fierbi totul cu usturoiul pisat şi cu condimentul de legume. Când s-a fiert compoziţia, iei oala […]
Ciorba de burta cu verdeata
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita, telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua, smantana, usturoi, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 2 oase de vită
- 1,5 kg burtă de vită
- 1 telină
- 1 bucată păstâmac
- 2 frunze dafin
- sare
- câteva boabe de piper
- oţet
- 4 gălbenuşuri
- 500 g smântână
- 8 căţei de usturoi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pui la fiert, într-o oală încăpătoare, burta, oasele, piperul şi frunzele de dafin, adunând spuma.
Când burta şi oasele sunt bine fierte, le scoţi şi le speli cu apă călduţă. Cureţi carnea de pe oase, tai burta fâşii şi strecori zeama.
Pui din nou pe foc supa, carnea şi burta împreună cu ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea mică .
Completezi cu apă caldă dacă este nevoie, pentru ca ciorba să aibă o consistenţă potrivită.
Continui fierberea, la foc mic, până când zarzavatul este fiert. Sărezi şi pui oţet, după gust.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu smântână şi cu un polonic de ciorbă. Adaugi gălbenuşurile în ciorba trasă de pe foc şi amesteci.
Pui din nou pe foc, adaugi usturoiul pisat, laşi să mardea un clocot, stingi focul şi acoperi cu un capac.
Serveşti ciorba fierbinte, cu ardei iute, smântână, pătrunjel tocat deasupra şi oţet, după gust.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă rădăuţeană cu smantana
Ciorbă rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Cureţi […]
Ciorba de burta in paine
Ciorba de burta in paine din: burta, nucsoara, boia, ghimbir, piper, bulion, paine. Ingrediente: un kg burtă prefiartă 200 g amestec de praz, morcov, ţelină şi pătrunjel 750 g oase de vită o linguriţă nucşoară o linguriţă boia iute o linguriţă ghimbir o lingură măghiran 10 boabe piper o conservă mică bulion 4 pâinici […]
Pofta buna!