Ciorba de burta
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vita, oase de vita, telina, morcovi, ceapa, pastarnac, smantana, ou si zeama de lamaie.
Poate te intereseaza si Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi
- 5 l de apă
- 500g burtă de vită prefiartă
- 2-3 oase de vită
- 1 ţelină cu frunze
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1 păstârnac mic
- 300 ml de smântână lichidă
- 1 ou
- zeama de 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert împreună cu oasele de vită. Când începe să clocotească, se dă focul mai mic şi se îndepărtează spuma de la suprafaţă de câte ori este nevoie. între timp, se spală şi se curăţă legumele. Se fierb oasele aproximativ o oră.
Se scot oasele din supă, se adaugă burta şi se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se adaugă legumele întregi sau tăiate în bucăţi mari. Se fierbe burta până când se pătrunde uşor cu furculiţa; se scot legumele după ce au fiert (se testează tot cu furculiţa).
Se stinge focul, se taie burta fideluţă şi se adaugă la loc în supă. Se prepară liezonul după ce a mai scăzut temperatura supei. Se amestecă într-un castron gălbenuşul cu smântână lichidă, apoi se diluează treptat cu câte un polonic de supă.
Când amestecul devine omogen, se toarnă în oala cu supă şi se mai dă o dată în clocot. Se stinge focul, apoi se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust. Se serveşte cu ardei iute, oţet şi usturoi zdrobit.
Ciorba de burta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de burta restaurant
- ciorba de burta ca la restaurant
- reteta ciorba de burta restaurant
- ciorba de burta reteta de restaurant
- reteta ciorba de burta prefiarta restaurant
Cea mai bune ciorba, este … bineinteles … ciorba de burta 🙂
Dacă timpul nu vă permite să o preparaţi acasă, vă recomand să o încercaţi pe cea de la restaurantul “La Nuci” din Afumaţi. Multă lume a spus că e cea mai gustoasă ciorbă de burtă.
Si mie-mi palce ciorba de burta