Ciorbă ca în Bihor
PrinteazaCiorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare.
- 1 kg fasole verde congelata
- 200 g morcovi
- 250 g ceapa
- 250 g albitura
- ulei
- 1 kg cartofi
- 75 g faina
- 250 g smantana
- 2 oua
- 100 g ardei gras
- 100 g rosii
- circa 1 kg de oase, fara carne
- 50 ml otet
- 1 legatura tarhon
- sare
Mod de preparare:
Speli bine oasele, le pui la fiert în apă cu sare, mai întâi la foc tare până în momentul când iei spuma şi după aceea la foc domol, continuând fierberea. Cureţi zarzavaturile.
Ceapa, morcovii şi albitura le tai mărunt şi le căleşti în ulei. Când aproape s-au înmuiat, adaugi ardeiul gras tăiat.
Tai cartofii cuburi şi pui totul la fiert în zeama de oase cu sare. Când sunt aproape fierte, adaugi fasolea şi, după două clocote, adaugi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.
Din făină, ou şi smântână faci o compoziţie pe care, împreună cu tarhonul tăiat mărunt, le torni treptat şi amesteci încet. Vara, această ciorbă se poate face fără oase şi o poţi servi rece.
Ciorbă ca în Bihor
Pofta buna!
Nu stiu daca in bihor se face ciorba din asta, dar mi-ai dat o idee
Nici eu nu cred ca numai acolo se face!
Nu-mi place ciorba asta