Ciorbă ca în Bihor

Printeaza

Ciorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare.

Ingrediente:Ciorba_ca_în_Bihor

  • 1 kg fasole verde congelata
  • 200 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 250 g albitura
  • ulei
  • 1 kg cartofi
  • 75 g faina
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g ardei gras
  • 100 g rosii
  • circa 1 kg de oase, fara carne
  • 50 ml otet
  • 1 legatura tarhon
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine oasele, le pui la fiert în apă cu sare, mai întâi la foc tare până în momentul când iei spu­ma şi după aceea la foc domol, continuând fierberea. Cureţi zar­zavaturile.

Ceapa, morcovii şi al­bitura le tai mărunt şi le căleşti în ulei. Când aproape s-au înmu­iat, adaugi ardeiul gras tăiat.

Tai cartofii cuburi şi pui totul la fiert în zeama de oase cu sare. Când sunt aproape fierte, adaugi fa­solea şi, după două clocote, adaugi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.

Din făină, ou şi smân­tână faci o compoziţie pe care, împreună cu tarhonul tăiat mă­runt, le torni treptat şi amesteci încet. Vara, această ciorbă se poate face fără oase şi o poţi servi rece.

Ciorbă ca în Bihor

Ciorba_ca_în_Bihor

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Nu stiu daca in bihor se face ciorba din asta, dar mi-ai dat o idee

  2. Nici eu nu cred ca numai acolo se face!

  3. Nu-mi place ciorba asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.