Ciorba cu carnati afumati si legume din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
4 cârnaţi afumaţi
400 g fasole verde
un morcov
o rădăcină de pătrunjel
o rădăcină de păstârnac
doi ardei graşi
două cepe
doi căţei de usturoi
o frunză de dafin
500 ml zeamă de varză
50 g orez
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Morcovul, rădăcina de pătrunjel şi rădăcina de păstârnac se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi şi se pun lângă legumele rase.
Cârnaţii se taie rondele sau bucăţele mai mici, se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
In grăsimea rămasă se călesc legumele apoi se pun la fiert într-o oală cu trei litri de apă.
Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă fasolea verde curăţată şi tăiată bucăţele, frunza de dafin, sare şi piper.
Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi julien, zeama de varză şi orezul.
Se lasă pe foc până ce orezul s-a umflat şi a devenit moale, se adaugă cârnaţii prăjiţi, se mai fierbe zece minute şi se scoate frunza de dafin.
Se serveşte presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ciorba de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.