Ciorba cu carnati
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu carnati din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper.
- 4 cârnaţi afumaţi
- 400 g fasole verde
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o rădăcină de păstârnac
- doi ardei graşi
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- 500 ml zeamă de varză
- 50 g orez
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovul, rădăcina de pătrunjel şi rădăcina de păstârnac se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi şi se pun lângă legumele rase.
Cârnaţii se taie rondele sau bucăţele mai mici, se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
In grăsimea rămasă se călesc legumele apoi se pun la fiert într-o oală cu trei litri de apă. Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă fasolea verde curăţată şi tăiată bucăţele, frunza de dafin, sare şi piper. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi julien, zeama de varză şi orezul.
Se lasă pe foc până ce orezul s-a umflat şi a devenit moale, se adaugă cârnaţii prăjiţi, se mai fierbe zece minute şi se scoate frunza de dafin. Se serveşte fierbinte sau caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ciorba cu carnati
Pofta buna!