Ciorba cu carne, creson si ciuperci
PrinteazaCiorba cu carne, creson si ciuperci din: ciuperci, carne macră de vită, ceapă, zeamă de orez fiert, ou, creson fără cozi, ceapa de apă, soia, supă de carne, sare.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 500 g carne macră de vită
- 1 ceapă
- 1 lingură zeamă de orez fiert
- 1 ou
- 1 legătură creson fără cozi
- 3 cepe de apă
- 1 lingură soia
- 1 l supă de carrie
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile, lăsate înainte timp de un sfert de oră în apă caldă, după ce s-au scurs bine, se taie mărunt. Se toacă de două ori carnea şi se adaugă oul bătut, zeamţi de orez şi ceapa tăiată foarte mărunt, amestecându-se foarte bine.
Se fac mici perişoare şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă rece, scoasă din frigider. Se scot şi se lasă să se scurgă bine ps o hârtie absorbantă.
Se pun perişoarele la fiert, cu atâta apă cât să mai rămână circa un litru după ce carnea s-a făcut. Se adaugă ciupercile şi ceapa tăiată solzişori. După aproximativ zece minute se adaugă cresonul, ceapa de apă, tăiată mărunt şi sosul de soia.
Pofta buna!
Imi place ciorba cu carne