Ciorba cu carne de curcan, porc si pui
PrinteazaCiorba cu carne de curcan, porc si pui din: carne de curcan (pulpă sau aripi), carne de pui (pulpe inferioare), carne de porc, cârnaţi afumati de porc, varză murată, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, ţelină, ardei iute, suc de rosii, zeamă de varză murată, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan (pulpă sau aripi)
- 500 g carne de pui (pulpe inferioare)
- 500 g carne de porc
- 300 g cârnaţi de porc de casă, afumaţi
- 1 căpăţână varză murată
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 bucăţi pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 linguriţă de ardei iute tocat
- 200 ml suc de roşii
- 1-2 litri de zeamă de varză murată, în funcţie de cât de acru doreşti să fie gustul
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală umplută 3/4 cu apă, pui la fiert carnea de curcan, carnea de pui, carnea de porc, morcovii, pătrunjelul şi ţelina, curăţate şi tăiate în jumătate şi ceapa întreagă, decojită.
Adaugi puţină sare şi laşi la fiert. In momentul în care începe să fiarbă, spumezi din când în când. Intre timp, tai varza fâşii.
După ce carnea de pasăre este fiartă, o scoţi împreună cu legumele (morcovii, pătrunjelul, ceapa şi ţelina). Dezosezi carnea de curcan şi pe cea de pui, o tai cuburi şi o laşi momentan pe tocător.
Adaugi varza, iar în momentul în care aceasta este aproape pătrunsă, pui din nou carnea de pasăre, dezosată şi cârnaţii tăiaţi rondele, împreună cu sucul de roşii şi ardeiul iute tocat.
Mai laşi la fiert 10-15 minute, timp în care pui treptat zeama si varza (în funcţie de cât de acră se doreşte). Spre final, presari puţin piper, iei oala de pe foc şi acoperi cu un capac.
Serveşti preparatul în farfurii adânci sau boturi de ciorbă, însoţit de ardei iute. Opţional, pui şi o lingură cu smântână.
Ciorba cu carne de curcan, porc si pui
Pofta buna!