Ciorba cu carne de curcan

Printeaza

Ciorba cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei, sare, piper, iaurt, crutoane.

Ingrediente:Ciorba_cu_carne_de_curcan

  • 700 g carne de curcan
  • 250 g mazare
  • 200 g ciuperci
  • un ardei gras
  • doua cepe
  • doi morcovi
  • doi catei de usturoi
  • o telina mica
  • 3 rosii mici
  • o lingura cu busuioc tocat
  • o frunza de dafin
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • iaurt
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la fiert în trei litri de apă carnea de curcan tăiată bucăţi, o ceapă, un morcov, jumătate din ţelină şi jumătate din ardeiul gras, tăiate bucăţele. Se adaugă frunza de dafin, puţin ulei, sare şi piper după gust. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu circa 45 de minute.

In restul de ulei se călesc legumele rămase tăiate mărunt sau lăsate întregi şi după cele 45 de minute se toarnă în supa din care am scos carnea. Se adaugă ustu¬roiul feliat, se condimentează, se adaugă carnea de curcan tăiată bucăţele mici şi se fierbe totul 10- 15 minute la foc mediu.

Se adaugă roşiile date pe râzătoare, se fierbe încă 10 minute şi se serveşte presărată cu busuioc tocat.

Se poate servi simpla, cu iaurt sau crutoane de paine prajita.

Ciorba cu carne de curcan

Ciorba_cu_carne_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.